Αναζήτηση

Σχετικά με εμάς

Η Εταιρία μας Ζιώγας OE έχει διαδρομή 48 ετών στην αγορά με κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σε αυτή την πορεία τον απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή και την παράδοση της ελληνικής υπαίθρου..

Όλα ξεκίνησαν το 1974, από τους Αδερφούς Ζιώγα Ευάγγελο και Γεώργιο, αναλαμβάνοντας την επιχείρηση του πατέρα τους Ζιώγα Δημήτριο. Αρχικά δημιούργησαν μία μικρή επιχείρηση  σε έναν σχετικά περιορισμένο χώρο στο κέντρο της Πόλης των Γρεβενών.

Το αντικείμενο της επιχείρησης μας αρχικά ήταν τα βινύλια, οι κασέτες ήχου και οι βιντεοκασέτες. Αυτή μας η επαφή με τη μουσική μας ώθησε στις πρώτες ηχογραφήσεις παραδοσιακών ακουσμάτων από γλέντια, χορούς και πανηγύρια με την τεχνολογία της εποχής το «κασετοφωνάκι»..

Τα χρόνια κύλησαν, τα βινύλια έφυγαν από την μόδα η κασέτα παρέμενε ζωντανή και τα CD έκαναν την εμφάνιση τους. Ωστόσο, η μικρή μας επιχείρηση μέσα από τον σωστό προγραμματισμό, τις σωστές επιλογές και την αγάπη του κόσμου διέγραφε μια πορεία σταθερή και ανά διαστήματα ανοδική μέσα στην τοπική αγορά των Γρεβενών. Ο περιορισμένος  χώρος της επιχείρησης μας στο κέντρο των Γρεβενών δεν μπορούσε πλέον να καλύψει τις ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά και στα μελλοντικά μας σχέδια. Έτσι το 1995 η επιχείρηση μας μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο  χώρο, στον οποίο βρίσκεται μέχρι και σήμερα στην Οδό Μακεδονομάχων στο κέντρο των Γρεβενών .

Σε όλη αυτή μας τη διαδρομή μείναμε κοντά στην παραδοσιακή μουσική των Γρεβενών έχοντας στα χέρια μας ηχογραφήσεις που ως το 1997 διανέμονταν μόνο σε κασέτες ήχου. Το 1997 ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για την καταγραφή και μετατροπή όλων των τοπικών και  παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών σε CD. Οι πρώτες μας παραγωγές από τα συγκροτήματα και τους ερμηνευτές των Γρεβενών (Γκιουλέκα, Κασιάρα, Τσιοτίκα, Τζήμα, Φασούλα, Παπαργύρη και πολλών ακόμα καλλιτεχνών) έγιναν ανάρπαστες και αγαπήθηκαν από τους απανταχού γρεβενιώτες σε Ελλάδα αλλά και σε Γερμανία, Σουηδία, Αμερική, Αυστραλία που η πατρίδα, η οικογένεια, οι παιδικοί φίλοι, το χωριό και η πόλη τους ήτανε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Από το 1997 μέχρι και σήμερα η επιχείρηση μας έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της παραδοσιακής μουσικής σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα και έχει στο ενεργητικό της περίπου 380 παραγωγές δημοτικών τραγουδιών σε CD και περιορισμένο αριθμό κασέτας ήχου και  DVD.
Σε αυτή μας τη διαδρομή μείναμε κοντά στην παραδοσιακή μουσική όχι πλεόν μόνο των Γρεβενών αλλά σχεδών των περισσότερων μουσικών γεωγραφικών περιοχών, με πολλές καθαρά παραδοσιακές δισκογραφικές δουλειές με Βλάχικα και Χάλκινα ακούσματα .

Η προσπάθεια μας να μείνει ζωντανή η παραδοσιακή μουσική συνεχίζεται..

Στο μαγαζί μας επίσης θα βρείτε δισκογραφικές δουλείες άλλων εταιριών
παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης μουσικής από Ελλάδα και εξωτερικό, όπως επίσης DVD παραδοσιακής μουσικής.

Οικογενιακή Παράδοση

Η προσπάθεια μας να μείνει ζωντανή η παραδοσιακή μουσική συνεχίζεται..!

Δημήτρης Ζιώγας

Δημήτρης Ζιώγας

Ιδιοκτήτης
Cart
  • No products in the cart.